Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändra kreditfaktura

Hej, jag har en leverantörskreditfaktura som är "del"kopplad till en faktura så jag har bara tagit leverantörsuppgifterna när jag lägger in den. När jag kollade så är (debet)fakturan via autogiro, och kreditnotan är dragen också via autogiro. När jag går in och skall ändra på kreditfakturan så går den inte att ändra till autogiro!! Gör jag fel?? Har inte skrivit ut någon journal på denna kredit ännu så tycker att det borde gå eller?

/Marie

2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Marie. 

Du gör inte fel men en leverantörskreditfaktura kan du aldrig markera för autogiro. Autogiro innebär att betalningar utförsfrån betalarens konto på initiativ av betalningsmottagaren. Har du nu fått tillbaka pengar från leverantören så har de förmodligen betalat tillbaka beloppet manuellt till ditt konto, alternativt minskat beloppet med det som kreditfakturan avser innan de drog autogirot. 

För att få bort fakturorna ur reskontran får du gå in i Visma Administration under Betalningar - Utbetalningar, markera leverantörsfakturorna i listan, välja Ändra betalstatus uppe i menyraden och välja Betald. Var noga med att kontrollera betaldatum och utbetalningskonto innan du gör detta så att du får det som du vill ha det. 

/ Lisa 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vad hindrar att göra en utbetalning - levfaktura debet - levfaktura kredit - 1930? Detta förutsätter givetvis att du journalfört levfakturorna. Om inte , kan man göra en enskild verf där du har båda levfakturorna  samt autogiroutskrift på händelsen som underlag fortfarande med 1930