Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Helena13
MEDLEM

Autocollect amorteringsplan

Hej!

Vi använde AutoCollect för att skicka Påminnelse till en kund. Nu har vi fått meddelande av Visma att kunden varit i kontakt med er och lagt upp en amorteringsplan! Ska vi inte vi få frågan först om vi accepterar detta?? Denna kund har ju försökt med detta tidigare, när vi skickat påminnelser själva, ibland har vi accepterat en amorteringsplan, men inte 6 månader!!!

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,
Din kund kan komma överrens med Visma Collectors om att göra upp en amorteringsplan för skulden. Om en sådan överenskommelse görs får uppdraget status Amorteringsplan.

Amorteringsplanen blir vanligtvis på 3 månader. Om beloppet är över 5 000 kr kan Visma Collectors även godkänna en amorteringsplan på 6 månader. 

När tjänsten Visma AutoCollect aktiveras behövs ett godkännande av avtalet, här ska/kan ni läsa omfattningen av tjänsten. Visma ska handlägga Uppdragsgivarens ärenden på ett fackmannamässigt sätt med iakttagande av god
inkassosed. Genom godkännande av detta avtal ges Visma fullmakt att vidta de åtgärder som Visma bedömer lämpliga för
utförandet av uppdragen enligt detta avtal, inklusive att avsluta överlämnade ärenden.Som inkassobolag måste då inkassolagen och God Inkassosed följas.

/Mia

Denna kund handlar av oss för 100-300 000kr åt gången, vi har inte råd o ge dom 6 månaders amortering på sina fakturor.
Tack för ditt svar då vet jag hur AutoCollector fungerar. Trodde vi själva bestämde hur man gick vidare om kunden inte ville betala.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Vi har diskuterat detta vidare med Visma Collectors och infört en regel som endast godkänner en amorteringsplan på max 3 månader. I de fall gäldenären önskar en längre amorteringsplan måste hen ta kontakt med borgenären och komma överens om detta.

Borgenären behöver därefter meddela Visma Collectors vad man kommit överens om.

Mvh
Emanuel.T