Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföra leverantörsfakturor innan attestering

Hej!

Jag har precis börjat jobba på ett ganska litet företag och försöker skapa lite rutiner på att attestera leverantörsfakturor innan de går ut för betalning. Som det ser ut nu så bockas rutan för "attesterad" i med en gång man skapar fakturan. Chefen vill gärna se att fakturorna blir bokförda samma dag som man får dem. Kan man bokföra fakturorna och sedan lämna ut dem för attest och sedan manuellt bocka för attest-rutan när man fått tillbaka pappersfakturan, eller går det inte få med dem i bokföringen om denna rutan inte är förbockad? Finns det isf något annat bra sätt att genomföra detta?

5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
För att du ska kunna få med en leverantörsfaktura på en journal och därmed bokföra den krävs att den har en markering i rutan Attesterad.

Ett alternativ till lösning är att du sätter markeringen i rutan Attesterad och sedan bokför fakturan direkt precis som chefen vill. För att sedan inte riskera att den blir betald innan den har blivit godkänd och attesterad hos er är att du markerar rutan Spärrad för betalning. Innan du tar bort den markeringen kan alltså ingen betalning ske.

När du fått klartecken från de som attesterar tar du bort markeringen och då kan den betalas i programmet som vanligt. Skulle fakturan inte bli godkänd får du skapa en kreditfaktura som du bokför och sedan kvittar mot den du bokförde från början, för att bokföringen ska bli korrekt.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för ett snabbt svar! Det låter ju ändå som ett bra alternativ. Rutan "Spärrad för betalning". Var finns den? Kan man lägga till den? Kan man då lätt ta ut en lista på vilka fakturor som är spärrade för betalning?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Rutan Spärrad för betalning tillkom i version 2014.0 och finns inne på leverantörsfakturans flik 1 Faktura, längst ner i mitten.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Mirin, 

På rapporten Förfallolista kan du sätta följande urval för att endast se de som är spärrade för betalning. 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack snälla för hjälpen! Nu har vi uppdaterat programmet och då ska vi börja använda denna funktionen! Detta har varit till jättebra hjälp för oss!