Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Eva J_
MEDLEM

Dröjsmålsränta på faktura

Jag håller på med att ta fram en ny fakturautskriftsmall och när jag testprintar gamla fakturor ser jag att texten dröjsmålsränta inte kommer ut på de fakturor jag skickat som e-fakturor. Någon som vet varför?

3 SVAR 3
Kalle Lindblad
ANSTÄLLD

Hej Eva J!

Det du kan kontrollera är att du på fakturan, flik 2 Kunduppgifter har markerat kunden i fråga för just Räntefakturering. Du kan dessutom dubbelkolla så att det finns angivet en dröjsmålsränta under fliken Moms, konton.

Annars är det märkligt som du säger! Börja med att kolla ovan saker, återkom om du inte får ordning på det.

Tack för ditt inlägg!
Eva J_
MEDLEM

Dröjsmålsränta fanns angivet under fliken moms men räntefakturering var inte iklickat under Kunduppgifter. Så det förkarar saken. Finns det något som styr här, eftersom det verkar vara många av de kunder jag skickar e-fakturor till? Det är ju inget jag klickat ur nämligen.


Kalle Lindblad
ANSTÄLLD

Hej igen!

Ok, jag förstår. Nej, som standard är det faktiskt ibockat i kundregistret för Räntefakturering när du skapar upp en kund. Det du kan göra nu är att gå in under fliken Försäljning Kunder och sedan via en massuppdatering försäkra dig om att alla kunder i registret är markerade för det. Har du inte gjort detta innan kan du läsa mer om just massuppdatering genom att klicka här.