Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Lotta_22
NY MEDLEM

E-påminnelser - bifoga fakturakopior

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-05-05 16:23 )

Det vore toppen om man kunde välja att bifoga fakturakopior i vyn för betalningspåminnelser som ett dokument (eller 2, fakturor för sig påminnelse för sig)

2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: e-påminnelser - bifoga fakturakopior - Visma Administration

Hej Lotta, 

Menar du att du vill skicka betalningspåminnelser elektroniskt till dina företagskunder, direkt in i deras ekonomisystem? Det är ju i så fall en väldigt intressant tanke. Spontant funderar jag hur det skulle se ut i mottagarens system, eftersom det inte är e-faktura som ska läsas in bland redan registrerade leverantörsfakturor. 

Eller är det E-post via Autoinvoice och Brev via Autoinvoice som kanske är relevant för just påminnelser? Med möjlighet att skicka med originalfakturan på något vis?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: e-påminnelser - bifoga fakturakopior - Visma Administration

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2019-12-05 13:16 )

Hej Lotta, 

Nu finns version 2015.1 för nedladdning där vi introducerar Visma AutoCollect i Visma Administration 500, 1000 och 2000 samt Visma Fakturering. AutoCollect är en kostnadsfri tjänst för påminnelse och inkassohantering. 

autocollect.png

När en kundfaktura förfaller kan den skickas som ett uppdrag till AutoCollect, som då tar över hela kravhanteringen. När kunden betalar kravbeloppet sätts pengarna in på ditt konto och programmet registrerar betalrader på fakturan automatiskt. 

Om kunden inte betalar efter påminnelse och inkassokrav finns möjlighet att låta AutoCollect gå vidare med ärendet till Kronofogden eller att låta tjänsten långtidsbevaka ärendet. 

När en förfallen faktura skickas som ett uppdrag till AutoCollect skickar vi med en fakturakopia till Visma Collectors, som står för själva kravhanteringen, och om kunden vill ha en kopia av fakturan har inkassoföretaget möjlighet att tillhandahålla det utan att du ska behöva bli inblandad. Kanske kan detta vara ett alternativ för dig som grunnat på den här processen tidigare? 

Läs mer om Visma AutoCollect på vår hemsida eller kika på filmen

Övriga nyheter i version 2015.1 hittar du i våra versionsnyheter. Versionen finns att ladda ner på Min sida.