Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Helena43
MEDLEM

Extra faktura dokument ej med på faktura journalen

Vi har skapat internationella fakturor med hjälp av extra faktura dokument. När vi skriver ut de internationella fakturorna manuellt bokas det automatiskt i en bok på utskriven faktura och internationell faktura. Så när vi gör faktura journalen så kommer alla som är i kryssade på faktua med på fakturajournalen. Nu from 2016 vill vi spara lite papper och miljö. Vi sparar därför alla faktua dokument i pdf format i en fil och mailar bara fakturorna. Problemet blir då att när man mailar ett "extra faktura dokument" i vårt fall vår internaionella faktura så bokas inte rutan för utskriven fakutura i automatiskt. Detta medför att vi manuellt måste gå igenom samtliga fakturor sätta ett kryss i utskriven faktura för att dessa ska komma med i faktura journalen. Massa extra administrativt arbete. Extra faktura dokument borde ju komma med automatiskt på faktura journalen eller så borde utskriven faktura bokas i automatiskt så att vi bara kan skriva ut faktura journalen.

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Helena, 

Jag utgår ifrån att du skriver ut ett intervall av fakturor. Är intervallet blandat internationella och nationella eller ligger de internationella i följd så du kan arbeta med ett intervall vid utskrifterna? 

Om du har ett visst intervall av fakturor där du skrivit ut extra dokumentet och önskar sätta markering för att "Faktura" är utskriven kan du nämligen ange samma intervall i den vanliga fakturautskriften och spara dessa till en samlad pdf-fil. Då sätts markeringen för utskriven på alla fakturor i intervallet och du slipper sätta markeringen manuellt. 

Tips:
1. Se till att du har valt PDF som utskriftsval för Faktura på dokumentet (alternativt som utskriftsval-inställning på kunden), annars kan du massuppdatera utskriftsvalet.
2. För att spara alla fakturor i intervallet till en samlad PDF, välj Inställningar i utskriftsdialogen och markera Skriv ut dokument med utskriftsval Pdf till samma pdf-fil