Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Flytta företaget till ny dator

hej
vi har ett usb med företagsinfo som är kört i visma 2000, nu ska vi föra över det till en ny dator. Vi kommer till systeminfo men nedersta raden är ljusgrå och går inte att klistra in info. hur löser vi det ?
Vi har licensen i detta bolag som vi köpt, och vill komma igång för att utvärdera programmet.

MVH
Carina Jonasson

2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
Har ni samma version av programmet på båda datorerna? Vilken version är det ni har?
För att säkerställa att du placerar systemsäkerhetskopian på rätt ställe på den nya datorn, så programmet hittar filerna, kan du börja med att kopiera sökvägen till de gemensamma filerna. Det gör du under Hjälp - Om Visma Administration - Systeminfo. Markera sökvägen på översta raden Sökväg gemensamma filer och kopiera den. Stäng sedan ner alla öppna fönster.

Gå sedan in via Arkiv - Säkerhetskopiering - Återställ systemsäkerhetskopia. Bläddra fram till sökvägen där systemsäkerhetskopian finns och markera filen. Klicka på Öppna och sedan OK. I nästa steg får du välja vad du vill återställa, när du gjort ditt val klickar du på OK. Programmet föreslår sedan en katalog baserad på vart systemsäkerhetskopian låg när den togs. Sudda ut det som står här och klistra in sökvägen du kopierade i början. Klicka på OK så återställer programmet systemsäkerhetskopian och ger dig information om när det är klart.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Om det istället är säkerhetskopian du vill installera väljer du Arkiv - Säkerhetskopiering - Installera från säkerhetskopia. Bläddra fram till filen du har, markera den, klicka på Öppna och OK. Välj vilket företag du vill installera och klicka på OK så lägger programmet upp det företaget med allt innehåll som finns i säkerhetskopian.

Återkom om det inte löser sig!