Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur bokförs lev.skulder och kundfodringar

Hur bokförs lev.skulder och kundfodringar? Har tidigare bokfört utg & ing fakturor när de kommit in på kontot.

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej hej!

Ja det hanteras lite olika beroende på om du har kontantmetoden eller faktureringsmetoden. Jag anar att du haft kontantmetoden tidigare och då bokför man bara när pengar kommer in eller lämnar kontot som du skriver.

Vid faktureringsmetoden bokar du upp en fordran direkt när du skickar en faktura till kund och en skuld direkt när du tar emot och registrerar en leverantörsfaktura. Sedan bokför du även när betalningen kommer in eller när du gör en utbetalning och på så sätt minskar du fordran eller skulden.

En stor skillnad är momsredovisningen. Momsen redovisas till Skatteverket utifrån den period där fakturan är skickad till kund eller leverantörsfakturan är mottagen. Den behöver alltså inte vara betald.

Om du vill ha lite kom igång-hjälp att skapa exempelvis kund- och leverantörsfakturor så hittar du bra hjälp på vår supportwebb vismaspcs.se/support. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till instruktionerna:

Skapa kundfaktura och Registrera leverantörsfaktura

I Visma Administration får du hjälp av journaler för att bokföra dina kund- och leverantörsfakturor samt in- och utbetalningar. Du kan läsa mer om journaler i vår skrivna hjälp här: http://www.vismaspcs.se/visma-support...

Om du vill testa lite innan du kör igång i ditt eget företag så har du möjlighet att göra det i Övningsbolaget som följer med.

Hör gärna av dig här igen om du har ytterligare funderingar.