Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur korrigera kundreskontra efter kundfakturajournal har skrivits?

VI har bokfört kundfaktura i september månad, och i oktober månadhar vi registrerat betalning av fakturan, men glömde att ändrainbetalningsdatum till den 23 september. Eftersom när man går in och skaregistrera inbetalning av Kundfaktura så kommer automatiskt upp dagens datum!Och det har vi inte ändrat till korrekt inbet.datum, som ju låt i föregåendemånad.

Vi har hunnit göra kundfaktura journal och efter detta, vidbankavstämning, har vi upptäckt misstaget. Hur ska man nu göra för attkorrigera nämna fel? Går det på något sätt att makulera kundfakturajournalenoch då återställs allt? Eller finns något annat sätt? Det måste ju finnasmöjlighet att gå in och ändra.

Vi har provat med att kreditera kundfakturan, men detpåverkar inte den del man vill ska påverkas, dvs betalningen, den kvarstårtydligen trots krediteringen. Så nu behöver vi veta hur vi löser det.

Alltså: Kund har betalat i september, vi har registrerat betalning i oktober!

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Själva kundfakturajournalen påverkar inte inbetalningen.

Det ni i så fall kan göra är att göra en manuell verifikation med deb 1930 kred 1510. Då stämmer banken men ni får göra en manuell notering på avstämningen på 1510 varför det är som det är.

Därefter får ni göra en manuell verifikation som är tvärtom.

ELLER så låter ni det vara och har manuell koll på banken.

Använd er av avstämningshjälpen som finns i programmet.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Gissar att du använder dig av "Direktbetala" bland kundfakturorna.

Om du använder dig av "Betalningar" - "Inbetalningar" börjar du med att sätta betaldatum så det kan inte missas och då händer det här inte igen.

Direktbetalningar jobbar man nog mest med när man skapat en kontantfaktura.

Ligger denna betalade post som en eget verifikat, går du in i verifikationslistan och byter datum till det riktiga datumet. Rör inte själva fakturan (fast det går ju inte när du skapat journalen).

Lycka till!

//L

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hejsan

Har du inte gjort inbetalningsjournal så ska du kunna ändra betaldatumet, har du gjort en direktbetalning så kan du på spårningsfliken markera betalraden och ta bort betalraden men radera-knappen. När väl Inbetalningsjournalen är gjord rekommenderar vi att kreditera fakturan och inte ändra i bokföringen. Ändrar du i bokföringen kommer inte den automatiska avstämningen stämma mellan kundreskontralista och konto 1510. Om du istället då väljer att kreditera fakturan, sätta samma fakturadatum och betaldatum och skriva ut journalerna så ska denna helt enkelt vända din bokföring. Lägg sedan upp en ny faktura och betala av den på det korrekta betaldatumet i september.

Ha en bra dag

Mia