Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Eva2006
UTFORSKARE

Kan man skapa ett nytt bolag av en säkerhetskopia gjord i ett annat program

Hur får man lättas över alla uppgifter till ett Nytt Bolag?

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Du kan inte ta en säkerhetskopia i ett helt annat program och skapa ett företag utifrån det. Då kan du exempelvis skapa företaget i ditt program och sedan importera sie4- filer för att få med dig bokföringen från det andra programmet. En sie-fil läser du in under Arkiv - Import - Verifikationer när du står i det bokföringsår som sie-filen avser.

Finns det många kunder, artiklar och leverantörer upplagda kan vi konvertera dessa register åt dig så att du får in dem i företaget i Administration, om du kan få ut registerna till en Excel-fil från det nuvarande programmet. Hör av dig igen i så fall så skickar jag ett beställningsdokument till dig angående detta.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Gör varje dag en kopia av dagens arbete. Gjorde igår även en säkerhetskopia när jag väl började läsa igenom fler punkter ( ni kanske skulle påminna med en lista på kopior som bör göras ? ) men jag fick gå in i själva "trädet" för att kunna göra en kopia av hela Visma dvs med programvaran. Allt detta sparas på ett separat stort USB minne som är direktkopplat till datorn kontinuerligt.
Men min fråga är - fick jag med 'allt' ?  OM hårddisken totalkraschar kan jag återställa programvaran från minnet + lägga till arbetskopiorna ??
Kalle Lindblad
ANSTÄLLD

Hej volvo12!

När det gäller själva programvaran så är det egentligen ingenting du behöver ta backup på, då den alltid finns tillgänglig för nedladdning på vår hemsida. Däremot är det viktigt att du löpande tar säkerhetskopior, (vilket du gör) på ditt/dina bolag och sparar undan dessa. Vidare är det ytterligare en säkerhetskopia du ska ta, och det är den som heter systemsäkerhetskopia, (tas på liknande sätt som den vanliga d v s under Arkiv - Säkerhetskopiering - Systemsäkerhetskopia). Den innehåller nämligen de utskriftsmallar som du eventuellt har skapat själv, och är ett komplement till den vanliga säkerhetskopian.

Tar du backup på dessa två kontinuerligt så är du alltså bra försäkrad.

Tack för ditt inlägg