Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kundfakturor som dubbelbetalats i samband med andra betalningar

Hallå!

Det har kommit en inbetalning från en kund i form av en klumpsumma i USD till vårt valutakonto avseende 5st kundfakturor. 3 av dessa har dock redan betalats in vid tidigare tillfälle och är således dubbelbetalda. Jag har inte varit med om detta förut och känner mig därför lite osäker på hur jag skall gå till väga. Har kommit fram till att detta sätt kanske kan fungera:

- Jag registrerar de två korrekta fakturorna (en liten del av inbetalningen) som vanligt som en inbetalning mot fakturorna. De tre andra fakturorna är ju redan slutbetalda. 
- Lägger in resten av inbetalningen som verifikation mellan valutakontot och obs-konto enl. den växelkurs som gällde vid inbetalningsdagen. 

Efter att ha betalat tillbaka pengarna i USD (Deras ekonomiavdelning verkar ha tagit långledigt så jag har inte deras kontouppgifter f.n):

- Jag registrerar utbetalningen som verifikation mellan obs-kontot och valutakontot igen, enligt den valutakurs som gäller den dagen. 
- Den differens som blir på obs-kontot bokar jag bort mot valutakursvinster/förluster
- Bankavgiften tar vi kostnaden för själva enligt vanlig bankavgiftsbokning

Jag undrar således om detta är korrekt sätt att bokföra det på, eller har jag missat någon punkt? Känner att jag vill dubbelkolla innan jag eventuellt gör något dumt 🙂 

1 SVAR 1
Linnea Norden
ANSTÄLLD

Hej!

Det låter helt korrekt som du skriver ovan.

//Linnea