Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Rot-avdrag i anbudsjobb

Hej! Om man gör ett anbud och där specificerar vad man beräknar ska bli arbetskostnad och materialkostnad. När man gör det nya ROT-redovisningen till skatteverket så ska man ju redovisa antalet timmar vad jag förstår. Kan man också skriva en klumpsumma bara - det som man har offererat? Hur utfallet blir är ju olika från fall till fall. Kunden får ändå det rotavdraget som är offererat - även om vi hade använt mycket mera timmar, eftersom materialet också har kostat. I detta fall har vi alltså räknat fel till vår nackdel. Och en annan gång kanske jobbet har gått bättre än beräknat - och då får kunden ändå avdrag för den arbetskostnaden som är beräknat. Är det så? Om det vore så väl att man kan räkna exakt rätt varje gång så vore det ju underbart, tyvärr är det inte alltid så. Alltså: Skriver man i klumpsumma på arbetet enl anbud - eller skall man omvandla den summan till timmar enligt vår prislista - avrundad oftast eftersom anbudsbeloppen ofta är jämna belopp? Tack på förhand för svar

2 SVAR 2
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

Fakturerar du kunden i förskott också? Fram tills du har skrivit ut fakturan kan du ändra allt på fakturan, även om fakturan är skapad från en order.

Sen själva timmarna som du redovisar, de kan du ändra på fram tills du har skicka in ansökan till Skatteverket. Detta påverkar inte beloppet för skattereduktionen men är något du redovisar till Skatteverket, alltså det faktiskt antalet arbetade timmar.

Återkom om detta inte var svar på din fråga.

/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

När du skriver fakturan så kan du skriva en klumpsumma och när du redovisar timmarna så syns inte detta på fakturan utan det är bara för skatteverket kännedom.


Med vänlig hälsning Thomas Bofeldt