Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Saknar leverantörsfaktura under Utbetalningar

Hej!
Jag håller på med momsrapporten men jag hittar inte en faktura för utbetalning! Den ser jag att är registrerat. Men dyker inte upp när jag ska göra utbetalningarna. Är det någon som vet hur jag ska göra?. tack på förhand

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Det lättaste är att du går in på leverantörsfakturan för att se vilken status den har. Gå via Inköp - Leverantörsfakturor, leta upp din leverantörsfaktura i listan och dubbelklicka på den. Börja med att kontrollera så att fakturan har en markering i rutan Attesterad längst ner. Den måste vara attesterad för att du ska kunna betala den.

Om fakturan redan var attesterad kan du gå in på flik 2 Betalningar och kontrollera där. Här bör det ligga minst en betalrad och i fältet Betalningssätt m status kan du se statusen på fakturan. Ligger den som Ej betald bör den synas under Ubetalningar. Att du inte ser den i listan där kan då istället bero på att du valt att visa endast en viss typ av leverantörsfakturor, t.ex. endast På väg eller Slutbetalda.

Om du vill ändra status till Betald så kan du göra det direkt här på leverantörsfakturan flik 2. Då klickar du på Ändra betalstatus under Kommando och fyller i rätt uppgifter. Skickar du betalfil till banken gör du det som vanligt via utbetalningsrutinen istället.

Hoppas du får ordning på det, annars får du återkomma!