Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Skapat räkenskapsår med fel kontoplan

Jag har skapat ett nytt bokföringsår för AB, men det skulle vara KB. Går detta att ändra i efterhand?

3 SVAR 3
Davor P1
CHAMPION

Om du inte har börjat lägga in verifikationer är det lättast att radera bokföringsåret helt och sen skapa ett nytt år med rätt företagsform.

Annars kan du även helt enkelt lägga in de eventuella kontonummer som enbart gäller KB manuellt i den kontoplan som du använder (AB). Det har ju egentligen ingen större betydelse i mina ögon.....

Davor
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST

Hejsan Ulf!

Har du skapat ett räkenskapsår med fel kontoplan kan du radera räkenskapsåret för att sedan skapa om räkenskapsåret med den korrekta kontoplanen. 

Du raderar räkenskapsåret under Arkiv - Bokföringsår - Radera år, du får inte vara inne i det räkenskapsåret du ska radera utan måste först byta till t ex föregående räkenskapsår. 

Har du börjar bokföra och skapa verifikationer i det räkenskapsår som du ska radera kan du innan du raderar året exportera en SIE 4-fil. Du exporterar SIE-filen under Arkiv - Export - SIE - SIE 4. När bokföringsåret är raderat och du har skapat om året kan du importera SIE-filen (Arkiv - Import - Verifikationer) för att slippa göra om bokföringen. 

Innan du raderar något i programmet rekommenderar jag också att du tar en säkerhetskopia, för säkerhetsskull. 

Hoppas det löser sig och att du får en trevlig dag. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej! Jag la också upp ett nytt år (2018) för att lägga in budget. Fick fel ftg form:  Ek för i stället för AB. Lugnt tänkte jag - bara att radera. Inget bokfört på 2018 ju. Men se det gick inte då vi har ej avslutade projekt på 2018. Har ca 100 projekt som löper under lång tid. Enl kontakt med support är det antingen att gå in å avsluta alla prj eller behålla den felaktiga kontoplanen. Läste ändå igenom "Bra att veta innan byte av kontoplan" trots dryga 20 år i programmet. Där står inget om att man borde vara extra vaken om man jobbar med projekt 😞 😞 😞     Borde funnits en kontrollfråga i programmet om man väljer annan typ av kontoplan OCH jobbar med prj!