Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Sortera kundstatistik efter kundkategori

Hej!

Använder mig mycket av de olika rapporterna i Administration 500 och har en fundering:
jag har kodat alla våra kunder i olika kundkategorier (t.ex. "ÅF" för återförsäljare och "B2B" för större projektkunder), och detta använder jag ofta som urval för att få ut en "renare" version av rapporten Kundstatistik - Omsättning. På så sätt kan jag välja att bara visa våra återförsäljare och få en snabb överblick på hur mkt intäkter de olika kunderna genererar.

En sak jag skulle tycka vore läckert hade varit om jag kunde köra en kundstatistik med samtliga kunder som urval, men sortera/gruppera rapporten efter just kundgrupperna som jag har definierat i programmet. För att på så sätt kunna se hur mycket intäkter varje specifik kundkategori genererat. Exempel:

* Kundkategori: ÅF *
- Återförsäljaren 1 AB: 100 000 SEK
- Återförsäljaren 2 AB: 50 000 SEK
Summa kundkategori ÅF: 150 000 SEK
*Kundkategori: B2B *
- Storkund AB: 500 000 SEK
- Småföretagare AB: 10 000 SEK
Summa kundkategori B2B: 510 000 SEK
Totalt alla kunder: 660 000 SEK

Är detta över huvud taget möjligt? Har inte lyckats hitta något sätt att sortera den här rapporten annat än efter kundnummer, men det kanske finns nån väl dold inställning som jag inte hittar?

Om detta inte är möjligt så kan det vara ett tips på en rolig finess i nästa uppdatering, är säkerligen inte bara jag som skulle uppskatta detta 🙂

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-10-13

2 SVAR 2
AnnicaL
CHAMPION

Hej,
Det låter som något det krävs en rapportgeneratorrapport för att få fram. Nu kör jag inte Admin 500 utan 2000 så jag vet inte om den versionen har den funktionen, har du kollat det?
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej carl-nygren!

Det låter som en fiffig idé som absolut skulle kunna vara användbar om man arbetar mycket med olika kundgrupper. När det gäller utskriften Kundstatistik, omsättning kan man sortera på Kundnummer, Namn och Postnummer. I många fall kan man även spara utskriften som en excel-fil och därifrån sortera på den ordning som man vill, men då behöver det man vill sortera på ligga som en egen kolumn.

Precis som Annica skriver ovan så finns det i Administration 2000 en rapportgenerator där man kan skapa egna rapporter. Du har även möjligheten att kontakta någon av våra duktiga partners som kan anpassa rapporter enligt dina önskemål. Du hittar information om partners och återförsäljare på vår hemsida; Partners och återförsäljare till Visma Spcs». Bland annat arbetar både Pector och Datapartner med att utforma rapporter i Administration. /Joanna