Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Stämma av lager mot inköp

Hej. Kan någon hjälpa mig med detta, hur jag kan stämma av inköp/lager?För att korta ner problemetVi har lager idag kto 1400Inkomn följesedlar 2995Inköp 4010 + 4056 (ena är från lev inom EU)Lagerförändring 4990Vi har sålt för tex 445.000kr en månad. Inköpen är 441.000krMarginalen stämmer inte. När jag tar ut en lista kunder omsättning för samma period så stämmer det med vad vi har fakturerat ut, och jag får en annan marginal, korrekt som Denver vara. Kan någon hjälpa mig hur jag ska leta? Hur kan jag stämma av lagret med inköp? Jag funderar om det är ett inköp som inte har hamnat i lagerförändringen?

4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Om du ska stämma av marginalen en enskild månad så måsta ingående lager vara känt. Om det inte är känt så får du istället nöja dig med att stämma av marginalen från den dagen lagret senast var känt och fram till den dagen lagret är känt härnäst - om inte annat genom att inventera idag.
Hoppas jag gör mig förstådd.
För att kunna stämma av marginalen i en period måsta ingående lager och utgående lager vara kända.

Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej
Tack för ditt svar. En fråga... hur vet jag ing o utg är kända? Du får ursäkta men jag har aldrig jobbat med lager förut, eller med visma. 🙂
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vid verdahetens start är lagret känt för då är det noll ochvid inventering blir det känt.

Mikael
Khedron Wilk
CHAMPION

Passar på att slå ett slag för denna tråd: Saknar du lager i Visma eEkonomi?