Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Henrik10
MEDLEM

Stega igenom Ej utskrivna eller likande

Nu har det gått många år sedan ni ändrade databasen till SQL och samtidigt sabbade funktionen med att kunna stega igenom exempelvis Ej utskrivna kundfaktoror,  markera som utskrivet och sedan kunna stega vidare. Samma sak att stega igenom "Ej attesterade" för att attestera. Så fort man bockar i Utskriven eller Attesterad så går det inte att stega vidare.   Flera år har gått och fortfarande fungerar det inte. Struntar ni i att programmet är hopplöst eller finns det en annan lösning som ni inte meddelat?

8 SVAR 8
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej Henrik!

 

När du har gjort ett urval i programmet på t ex Ej utskrivna fakturor och sedan markerar en faktura som utskriven tillhör inte den längre det urvalet du har valt att göra. Då vet inte programmet vilken som är nästa faktura och du kommer inte vidare. Jag förstår att det är frustrerande men det är så sökfunktionen fungerar i sqldatabasen och ingenting som vi kan förändra då det ligger i databasen.

 

Ha det fint!

/Jenny

 

Jag tror tyvärr att utvecklarna missförstått problemet för det du skriver stämmer inte. Det har inget med SQL att göra och borde vara en enkel sak för er att lösa. 

I väntan på det. Hur föreslår ni att man gör för sätta upp ett urval och sedan bearbeta dessa i serie? 

Hej igen, 

 

För att kunna stega dig igenom fakturor i programmet behöver du göra ett urval som inte kommer påverkas av den förändring som du gör så som markera en faktura som utskriven eller attesterad. Det kan t ex vara på fakturadatum, fakturatyp eller liknande. För att få en bättre överblick i listläget kan du lägga till kolumnerna Skickad (Utskriven i äldre versioner än 2021.2) eller Attesterad. 

 

/Jenny

Låter som moment 22 i mina öron om jag bara kan söka på det som jag inte är intresserad av att ändra.

 

Jag förstår fortfarande inte hur det ska fungera i praktiken.  Om jag exempelvis vill bläddra igenom samtliga fakturor som inte är utskrivna/skickade och skriva ut dem som är relevanta. Hur sätter jag då upp filtret? 

Ska idag registrera direktbetalning på ett hudratal kundfakturor som har ett visst betalvillkor och inte redan är betalda. 

Hej, 

 

Om du har en period av fakturor som du vill attestera kan du göra urval på den perioden och sedan pila dig fram och markera de som ska vara attesterade. När det gäller de obetalda fakturorna vet du kanske att det är inom en viss period av fakturadatum/förfallodatum och hade då kunnat göra urval på t ex 2021-11-01..2021-11-26. Då får du fram ett urval och du kan även här pila dig igenom. 

Om det är precis alla fakturor du behöver gå igenom finns det inget optimalt urval så att du enbart kan använda dig utav pilarna utan kommer då behöva gå ut i listläget för att uppdatera listan när du har markerat en faktura som skickad eller attesterad. 

 

/Jenny

Metoden du beskriver är fortfarande inte det jag eftersöker. I fallet med attestering kommer jag ju även att se alla fakturor som redan är attesterade. På samma sätt med fakturorna.  Jag efterfrågade att jag vill gå igenom de som INTE redan är hanterade. 

Dagligen lägger vi otroligt mycket onödigt jobb på att stega igenom orders, fakturor mm helt i onödan. Det är EXTREMT enkelt för en programmerare att lösa detta. Ni har skapat ett problem helt i onödan och det irriterar mig otroligt mycket att ni inte försöker åtgärda det utan istället försöka lura era kunder att det är SQL som är problemet. 

Vill du kunna använda de urval som du har gjort hittills och vill komma vidare när du har gjort en förändring på fakturan är att använda dig av pilen bakåt istället för framåt. När du har klickat på pilen bakåt kommer du att hamna längst ned i listan och kan fortsätta att stega bakåt. Jag är medveten om att det inte hjälper dig hela vägen fram men jag hoppas att det kan hjälpa dig en bit på vägen i alla fall.  

 

/Jenny

 

Ja det är verkligen ingen lösning. Då får jag ju börja om hela tiden att stega igenom listan från slutet igen och igen.