Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fredrik F
NY MEDLEM

Styrning av fakturautskrift till olika skrivare

Fråga ang utskrift av fakturor i Visam Administartion 2000.

Vi har behov av att styra utskrift av faktura orginal till en skrivare och fakturakopia till en annan skrivare, är detta möjligt ?

Vidare skulle vi vilja styra ustkriften av fakturorginalet ( automatiskt ) till två olika skrivare beroende på kundegenskap alternativt kundnummer, är detta möjligt ?

7 SVAR 7
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Hej!

Det är inte möjligt att styra fakturakopiorna till en annan skrivare, men det finns en alternativ lösning. Om du använder dig av så kallat extra fakturadokument så kan du styra detta till en annan skrivare. Välj en mall för detta under Arkiv - Företagsunderhåll - Företagsinställningar - Dokumentmallar.


Därefter väljer du skrivare under Arkiv - Skrivarinställningar.

Någon lösning med automatiskt val av olika skrivare för olika kunder finns tyvärr inte.
Fd medlem
Inte tillämpbar

hej Per,
när kommer ni att fixa detta? (tid), ser det som en funktion som måste tas fram

Mvh NyaGolv

Hej!
Önskemål kring denna funktionalitet har samlats bemöts i följande tråd: http://gsfn.us/t/3qwtl
Ellge_
NY MEDLEM

Känner också att det skulle behövas en inställning där man skriver ut fakturaoriginal till en skrivare och kopian till en annan (alt till ett annat magasin i skrivaren) detta blir viktigt då man har förtryckta papper (logga etc) på originalet, men inte vill ha det på kopian.
Ellge_
NY MEDLEM

En lösning kunde vara att man lägger in en fråga efter utskrift av fakturor (på samma sätt som vid utskrift av lönebesked i Lön Special)
"Är fakturautskriften ok? ja nej"
Svarar man nej kan man skriva ut igen till annan skrivare.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Skrivare för faktura/kopior - Administration.

Önskar möjlighet att välja olika skrivare för faktura samt fakturakopior. Nu måste jag gå in manuellt varje gång och välja skrivare för faktura respektive fakturakopia då jag vill ha ut dessa på olika skrivare. Borde går att i programmet styra dessa olika utskriftsval till förvald skrivare beroende på vilket dokument man vill ha ut.
Davor P1
CHAMPION

Denna funktion finns "delvis" redan genom att man sparar kopior som PDF på datorn. Då kan du gå in i mappen där du sparade fakturorna och markera upp till 15 fakturor åt gången och skriva ut på "standardskrivaren".

Ytterligare en fördel med att spara kopiorna som PDF är att revisorn kan få detta material på ett USB minne tillsammans med huvudboken. Kan ju underlätta även revisorns arbete på detta vis.

Gå in under ARKIV - FÖRETAGSINSTÄLLNINGAR - MALLAR

Där finns utskriftsval som man kan välja PDF och även välja var kopiorna skall sparas så att man lätt kommer åt dessa vid behov.

ALLA typer av kopior samlas o denna mapp.

Davor