Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Inger_4
NY MEDLEM

Utskrift av fakturakopior är hur knöligt som helst i nya versionen. Gör något åt det NU

 
5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Inger,

Tack för att du återkopplar. Vi har fått frågor på den nya hanteringen från flera kunder och förstår nu att vi varit otydliga i våra instruktioner och nyhetsbrev.

Först och främst så går det att arbeta i princip som förut om man önskar det. Då gör man en inställning på kunden, som jag beskriver längre ner. Det som är viktigt att förstå är vi har utökat möjligheterna att styra hur kopior ska hanteras och att det är därför vi har gjort en förändring.

I programmet finns nu två olika typer av kopior:

1. Kopia till kund
Denna inställning görs per dokumenttyp (order, faktura, extra fakturadokument) på kunden på fliken 4. Utskriftsval. När du skriver ut en faktura och angett 1st fakturakopia till kund så ser du kopian när du förhandsgranskar originalet. Skriver du ut på skrivaren får du ut kopian också givetvis. Sparar du som PDF så sparas kopian i samma PDF. E-postar du en PDF-faktura till kund följer alltså kopian med i kundens dokument.

2. Egen kopia
Denna inställning görs per dokumenttyp i Företagsinställningar - Mallar. Du anger här hur många kopior du vill ha av t.ex fakturan när du skriver ut originalet. Du anger också om du vill att egna kopian ska skrivas ut på Skrivare eller sparas automatiskt till PDF. Detta görs då parallellt med att du hanterar kundens dokument. Du ser inte egna kopian när du förhandsgranskar. Vill man t.ex. minska sin pappershantering är det fördelaktigt att spara egna kopior som PDF i en utvald mapp.

Den största skillnaden mellan de två alternativen ser man om man E-postar fakturor men samtidigt vill ha en egen kopia på skrivaren.

När du nu har uppdaterat till version 2014.0 har du sedan tidigare en inställning i Företagsinställningarna på antalet kopior. Vill du se dina kopior när du förhandsgranskar eller generellt bara att det ska hanteras som tidigare, så behöver du göra inställningen på kunderna istället. Du gör detta enklast genom att markera alla kunder i ditt register och genom funktionen Massuppdatera. I Företagsinställningar - Försäljning - Normalvärden kan du även ange vad som ska föreslås på nya kunder som du registrerar framöver.
Inger_4
NY MEDLEM

Hej Helene!

Ibland vill jag ha 1 kopia ibland 2 och ibland 3 från samma kund, hur tycker du jag ska göra det?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej igen Inger,

Hur hanterade du detta innan?

Om du har inställning för 1 fakturakopia på kunden, vilket motsvarar funktionen som den var tidigare, så kan du när du förhandsgranskar dokumentet välja att skriva ut sida 2 (kopian) i X antal kopior. Det verkar vara flera användare som gjort så tidigare och som vill fortsätta arbeta så i nya versionen. I det fallet är alltså kopia till kund en bra inställning.

I annat fall om du väljer ut en mapp på datorn där du vill spara dina egna kopior automatiskt så kan du skriva ut PDF-kopian i så många exemplar som du önskar i efterhand.
Pelle_11
NY MEDLEM

Det dumma här, verkar vara, att man även måste skriva ut originalet, för att få ut kopian? Kopian visas inte heller längre vid förhandsgranskning?

Det fungerade förut och var mycket bra. Att man ska köra ner det till en PDF, med kopia, öppna och sedan skriva ut enbart sida två, är ju helknasigt, och dessutom mycket omständigt.

Att återigen kunna printa enbart kopior vore bra!!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej på er, 

Jag hoppas att ni har uppdaterat programmet till version 2014.1 och kikat på nyheterna 🙂 En av nyheterna är den helt nya utskriften på Kundfakturor som heter Utskrivna fakturor. Där kan ni välja att skriva ut redan utskrivna fakturor igen som original eller med texten Kopia samt ange hur många exemplar som ska skrivas ut. En annan förändring i versionen är att det tillfälligt går att anpassa hur många Egna kopior som ska skrivas ut vid själva utskriftstillfället. Detta gör man under Inställningar i den ordinarie utskriftsdialogen.