Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

"Skriv ut" vs. "Skicka"

Vi uppdaterade just "Visma fakturering" till senaste version 2021.21.
En mycket märklig och i vårt tycke dåligt val av gränssnitt för "Skriv ut" kontra "Skicka". Det är ju bra att det går att skicka en faktura eller kontantnota från programmet, men vi använder programmet primärt för att skriva ut kontantnota direkt och ge utskriften direkt i handen till kund. Nu ska vi alltså välja "Skicka" för att skriva ut. Om vi väljer "Skriv ut" så får vi massor med felmeddelanden. Har man en kontantnota framme på skärmen och vill skriva ut den, så känns det väl ändå ganska naturligt att klicka på skrivarsymbolen. Eller hur tänkte ni nu?

 

Jag kommer att få ett elände med att utbilda personalen i att inte följa sin naturliga instinkt (och klicka på skrivarsymbolen), utan istället klicka på "Skicka" och sedan välja "skrivare" för att få ut en utskrift.

 

Mycket dåligt gränssnitt i min mening.

1 SVAR 1
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag förstår att det är frustrerande att vi gör ändringar i ett invant arbetssätt men vi ser att digitaliseringen tar fart ordentligt och då behöver vi i programmet se till att man kan arbeta så effektivt som möjligt enligt de nya förutsättningarna. Detta var anledningen till att vi införde en ny faktureringsmodul och i samma veva delade upp knappen Skriv ut/skicka i två delar. Vill du på ett enklare sätt kunna skriva ut dina fakturor kan du använda snabbkommandot Ctrl+i så får du fram utskriftsdialogen för fakturan utan att ens behöva klicka i programmet. 

Ta gärna kontakt med vår support så att vi kan hjälpa dig att reda ut problemen du upplever när du väljer att skriva ut en rapport under knappen Skriv ut.

 

Ha en fin dag!

/Jenny