Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bilaga periodiseringfond - Skatt/Bokslut

Det finns avsatt till periodiseringfond sedan tidigare år. Underbilagan tar inte med den periodiseringfonden, vad gör jag för fel?
3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Jag undrar i vilket program du jobbar i, Skatt eller Bokslut?
Ewa Carlsson
MEDLEM

Ha samma problem som Marie i Bokslut. Kollat kopplingstabellen och ser OK ut. Kan lista på baskonton läggas ut för senaste sex åren, så man kan dubbelkolla.

Alternativt - kan man ändra siffrorna manuellt i specifikation på P fonder och hur gör man då ?


Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Är det att ni i sammanställningen längst ner på bilagan Periodiseringsfond Specifikation i Bokslut inte får med gjorda avsättningar för tidigare år? Börja med att kontrollera så att det i sammanställningen är korrekt bokföringskonto inlagt - så det ligger det konto ni bokfört avsättningen på i respektive kolumn/år. Om du vill att saldona ska hämtas in per automatik från dina konton i sammanställningen krävs även att det finns en markering i rutan Saldo för raden "Avsättningar" uppdateras från aktuellt konto

En annan förutsättning för att siffror ska hämtas in är att det ligger ett saldo på kontot för avsättningen under kontoplan/saldon. Har man redan gjort en återföring i bokföringen så saldot på kontot är 0 kommer du inte få in något belopp i tabellen. Du måste då avmarkera rutan som jag hänvisade till i stycket ovan och manuellt skriva in siffrorna i sammanställningen.