Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Peter Samuelsson
TAXATION SPECIALIST

Skatteförslagen i budgetpropositionen för år 2020

Idag har regeringen överlämnat budgetpropostionen för år 2020 till riksdagen.
Finansdepartementet har samlat en sida med förslag på skatteområdet som regeringen aviserar och föreslår i budgetpropositionen för år 2020.

Nedan visas en del av listan. (hela listan finns här)

Avskaffad övre skiktgräns för statlig inkomstskatt
Regeringen föreslår att den övre skiktgränsen för statlig inkomstskatt, den så kallade värnskatten, avskaffas den 1 januari 2020. 

Höjt tak för uppskov vid bostadsförsäljningar

Taket för uppskov vid bostadsförsäljningar är tillfälligt slopat. När slopandet löper ut vill regeringen höja taket till 3 miljoner kronor permanent (från 2020-07-01)

Sänkt skatt för en miljon personer över 65 år
I budgeten föreslår regeringen sänkt skatt för personer över 65 år som har inkomster över ca 17 000 kronor per månad. För lägre inkomster är skillnaden borta sedan 2018. Förslaget berör en miljon pensionärer.

Skattereduktion för boende i vissa geografiska områden
Som en del av den gröna skatteväxlingen vill regeringen sänka skatten med 1 650 kronor per år för den som bor i vissa geografiska områden, främst i Norrland och nordvästra Svealand. 


Förstärkt avdrag för forskning och utveckling
Regeringen vill ytterligare sänka arbetsgivaravgifterna för de personer som arbetar med forskning och utveckling i ett företag, det så kallade FoU-avdraget. 


Ingångsavdrag för att fler ska komma i arbete
Regeringen vill införa ett ingångsavdrag från 1 juli 2020. Ingångsavdraget är en nedsättning av arbetsgivaravgifter för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.


Länk till Budgeten för 2020 på fem minuter
0 SVAR 0