Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ylvis_
NY MEDLEM

Skogskonto - Skatt/Skatt Proffs

Jag deklarerar för en kund som har anställning och en skogsfastighet. Under 2012 har kunden sålt virke och fick därmed en vinst i "skogsföretaget". När jag har gått igenom hela skatteplaneringen och för över uppgifterna till deklarationen blir det en restskatt på 16000:- Jag har även använt bilagan för skogskonto och får inget "erbjudande" om att sätta in pengar på skogskonto.
Min fråga är nu om de pengar från försäljningen som är insatta på bankkonto i väntan på att eventuellt sättas in på skogskonto är färdigbeskattade med denna deklaration och kan användas till vad kunden önskar???

Ylva
1 SVAR 1
Skattehuset
NY MEDLEM

Hej!

Pengar som inte sätts in på skogskontot är ju skattade och klara.

Det går att skjuta upp beskattningen av skogsinkomster genom att sätta in en del av pengarna på skogskonto. Den som sätter in pengarna får således en skattekredit. de är inte färdigbeskattade.

Den som inte längre vill binda sina pengar på ett skogskonto utan använda pengarna i verksamheten kan ta ut pengarna från kontot och ändå få fortsatt skattekredit till viss del. Uttaget läggs visserligen till företagets vinst, men underlaget för avsättning till periodiseringsfond och expansionsfond ökas i stället.

Med vänlig hälsning

Jan-Åke Jernhem
Skattehuset i Göteborg AB