Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Var i skatteplaneringen anger jag vinst Fondandelar så att de hamnar på punkten 7.4 i deklarationen?

Var i skatteplaneringen anger jag vinst Fondandelar så att de hamnar vid punkten 7.4 i deklarationen?
Motsvarande gäller gäller för Förlust av Fondandelar så att de hamnar vid punkten 8.3 i deklarationen? 

  • Skatt
4 SVAR 4
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST

Hejsan!

Skatteplaneringen hämtar uppgifter angående vinst på fonder/aktier från antingen Aktiehanteraren eller fåmansbolagskalkylen. Har man inte använt någon av dessa kan man, för planeringens skull, manuellt lägga in värdet i skatteplaneringen under Kapitalvinst/-förlust i fälten "Övrigt". 

Värdet du lägger in i fältet övrigt överförs dock inte till deklarationen då programmet inte vet vilken blankett värdet kommer ifrån eller ska in på. 

För att få värden överförda till 7.4 och/eller 8.3 rekommenderar jag dig att använda Aktiehanteraren eller kalkylen Fåmansbolagskalkyl. 

Den här "felkällan" borde fixats för länge sedan. Det är väldigt lätt att missa att man måste fylla i den på två ställen. De flesta fondvinster är idag förtryckta och det finns ingen anledning att använda aktiehanteraren... Irriterande....
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej

Aktiehanteraren har många fördelar. Vi har försökt att vara tydliga i programmet så som att när ni lägger in belopp på Skatteplaneringen under Kapitalvinst/Förlust föreslår vi att använda aktiehanteraren och om man ändå väljer att lägga in det här manuellt kommer ytterligare en varning när man för över skatteplaneringen till deklarationen att manuellt inlagda värden på Kapitalvinst/ Förlust inte kommer att föras över.

Absolut, om man handlar med aktier. Men fonder är ju lite annat. Det borde åtminstone finnas en ruta man kunde använda om man vill att det skall föras över....