Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Boka flera kundinbetalningar från bank - eEkonomi

Hej. När kundinbetalningar (som bokats i programmet), enligt kontantmetoden bokas i Visma eEkonomi, bokas inte beloppet som det ser ut på bankkontot, alltså ett stort belopp från många kunder. Det blir istället ett belopp för varje kund, vilket gör att det är ett enormt projekt att stämma av banken när bokföringen inte speglar verkligheten. Går det att ställa in så att BG- inbetalningarna går in som en klumpsumma på banken, och försäljning+moms bokas var för sig enligt kundernas faktura?
1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Maria,

Förstår jag dig rätt om jag uppfattar det som att du på kontoutdraget får in betalningar i klump och i programmet separeras varje faktura?

Då du skapar varje faktura separat i programmet går det inte slå ihop summorna då programmet inte vet vilken/vilka kunder som betalar sin fakturan på samma dag.
Har du bankkoppling (Handelsbanken, SEB eller Danske Bank) och får kontoutdraget inläst i programmet med automatik kan du kontakta din bank och kolla med dem om det är någon inställning som du ska göra för att få varje händelse separat.

Har du ingen bankkoppling kan du ändå kolla med din bank om det går att få varje händelse separerad istället för i klump.

Ha en fin dag och återkom gärna om jag har missuppfattat din fråga
/Susan