Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföra årets resultat när det är noll

Hej,

Försökte bokföra årets resultat, som i mitt fall är noll, eftersom verksamheten inte kommit igång under 2013. Om jag använder konto 8999 & 2099 och skriver "0" i både debet och kredit får jag felmeddelandena "Summan kan inte vara noll" och "Du har inte angett något belopp".

Hur går jag tillväga?

Med vänlig hälsning

Olof

6 SVAR 6
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Om summan är noll kan du inte bokföra detta, eftersom du måste ha ett belopp för att kunna bokföra en verifikation. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,
Jag har stött på samma problem. Jag håller på att avsluta min enskild firma och har tagit ut alla tillgångar som ett eget uttag enligt skatteverkets och bokföringsnämndens instruktioner.
Detta innebär att mitt resultat är 0 kr. Hur ska detta redovisas? Borde det inte finnas en slutlig verifikation som redovisar detta?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Ett eget uttag påverkar inte resultatet utan bara balansräkningen. Resultatet blir alltså inte 0,- bara för att man avslutar firman. Det sista året får ett resultat precis som alla andra år.

//Tina

Fd medlem
Inte tillämpbar

Mitt resultat är faktiskt 0 kr eftersom jag inte har haft några intäkter eller kostnader. De enda transaktioner som jag har haft är inbetalning av skatt, moms och egna uttag. 
Hur gör man då?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det är ju inte så vanligt :-). Då är min kvalificerade gissning att det även i eEkonomi bara är att låta bli att boka upp resultatet, för beloppet på resultatkonto 2999/8999 är ju redan noll.

//Tina

Fd medlem
Inte tillämpbar

Det var så jag tänkte också. Men jag ville bara kolla med er först
Tack för ett bra svar och ett bra forum!