Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföra kundfaktura som är dubbelbetald

Hej. En kund har betalat en eurofaktura dubbelt.
Vi kommer göra en kreditfaktura som kunden kan använda att dra av beloppet vid deras nästa betalning. Hur bokför jag dubbelbetalningen då?
Använder Admin 2000
Mvh Stefan

4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Dubbelbetalningen bokför du som en kortfristig skuld, konto 2890, eller 2420 förskott från kunder - kontot debiterar du i samband med att du bokför kreditfakturan.

MIkael Pettersson
Susanne86
MEDLEM

Hej! Du ska absolut inte kreditera fakturan eftersom då sjunker din försäljning och det är ju fel. Kunden får istället dra av beloppet när de betalar nästa faktura -de bör ju ha bokat upp beloppet som en fordran i sin egen bokföring som de bokar bort vid betalning av den nya fakturan. När sedan kunden bara betalar en del på den nya fakturan så bokar du bort resten från konto 2890 eller 2420 beroende var du har bokat in dubbelbetalningen.

/Susanne Liljeholm
Auktoriserad Redovisningskonsult i FAR

Esselem Redovisningsbyrå. AB
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tackar för svar. Var lite osäker på hur kunden skall redovisa och komma ihåg att de ska dra av dubbelbetalningen på nästa faktura utan en kredit, men de är deras problem.

Stefan
Fd medlem
Inte tillämpbar

Rätt tänkt
Om ditt alternativ med kredit faktura är för att hålla affärerna igång så är det ju bra.

Annars går konteringen 1930 debet 2890 kredit lika bra i kombination med en ren återbetalning och återbetalningen då bokförd 2890 debet och 1930, kredit,

Mikael