Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföring för bifirma - eEkonomi

Jag undrar om en bifirma till enskild firma bokförs tillsammans med "huvudfirman"? Kan man i så fall skilja dessa åt i bokföringen på något sätt, för att veta vilka pengar och verifikationer som hör till vilken verksamhet? 

Jag undrar också om det går att ha olika bankkonton och betalkort för dom två firmorna? Eller måste alla transaktioner ske från samma konto? Är det möjligt att ha två företagskonton hos samma bank, kanske behöver bifirman då ha en annan bank? 

Så mycket frågor... Tack på förhand till dig som vill bidra med svar 🙂
6 SVAR 6
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vet inte vilket program du har men kan du inte lägga upp ett nytt företag för bifirman så använd olika verifikationsserier eller kostnadsställen/projekt för de olika grenarna. Två olika bankkonton är inget problem, ge dem bara olika kontonummer. 1930 för ett konto och 1940 för det andra tex
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack! Jag har e-ekonomi och det går att ha flera företag där. Frågan är om det kanske kostar extra? Får kolla med dom, annars funkar det ju jättebra att göra som du beskrev! 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har arbetat med att lägga biformor som resultatenheter men även att ha lagt dem som eget bolag vid sidan av. Förmodligen är det enklare att lägga bi-firman som resultatenhet.

//L

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kan man inte använda resultatenheter i Visma eekonomi?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för era svar! Vi kommer lägga bifirman på ett eget visma-konto, känns som om jag kommer få en bättre överblick då. Blir en liten slant extra, men tror det är värt det 🙂
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Mats,

Det går jättebra att arbeta med resultatenheter i Visma eEkonomi men först måste du då aktivera funktionen.
Detta gör du genom att gå in under Inställningar - Företagsinställningar - fliken Bokföringsuppgifter och där bockar du i rutan Använd resultatenheter.

Nu kommer du att ha ett alternativ under Bokföring i menyn som heter Resultatenheter och där skapar/döper du dina resultatenheter.
Du kan läsa mer om detta i Inställningar för resultatenheter»/Cecilia