Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Fel på momsrapport vid kundfaktura med enbart moms

Hej! Hur ska jag redovisa momsen då vi bland övriga fakturor har fakturerat två styck fakturor som är skadeärenden. Vi har reparerat en trasig port och försäkringsbolaget får en faktura men dom tar inte momsen, varför vi får skicka en momsfaktura till kunden.. Här får vi ett fel i vår momsrapport då programmet känner av att omsättningen diffar med momsen på dessa två momsfakturor. Jag kommer redovisa "mer" moms än jag har omsättning...

1 SVAR 1
CarinaEsp
CHAMPION

Om du gör fakturorna i samma momsperiod så ska det inte uppstå någon diff.

 

Ett annat förslag är att du skapar en artikel som inte är knuten till något konto med momskod. Den använder du när du fakturerar försäkringsbolaget.

 

När du sedan fakturerar kunden så gör du en rad på fakturan med totalbeloppet. Den artikelraden är då knuten till ett konto med momskod.

Därefter gör du en rad där det belopp som ersatts av försäkringsbolaget dras av från fakturan. Den raden ska då vara knuten till ett konto som saknar momskod, men förslagsvis inte samma konto som du använder till försäkringsbolaget. Detta för att du fortfarande ska kunna se i en resultatrapport vad som har debiterats till försäkringsbolaget. Använder du samma konto så blir det 0 i den resultatposten.