Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Camilla35
MEDLEM

Handikappsanpassa hus

Jag har en kund som har köpt ett hus och det behöver handikappanpassas för verksamheten de har. Kan vi direkt avskriva alla kostnader för detta eller behöver det läggas med som tillgång i byggnaden som avskrivning? Det är kostnader på ca 300 000 kr men är det något värde med det som handikapps anpassat vid en försäljning av ett hus?
5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokför som inventarier, skriv av på t ex 5 års plan eller hämta in besked om direktavdrag från skatteverket.
En fråga som uppstår är ju hur länge kunden avser stanna i fastigheten i nuläget

Mikael
Camilla35
MEDLEM


Tack för svar.
 Vad innebär besked om direktavdrag från skatteverket?

Beror väl rätt mycket på vad som behöver göras. Breddning av dörrar, borttagning av trösklar och annat bör väl kunna ses som ombyggnation och läggas till fastighetsvärdet om man vill ha det så.  Tillbehör som monteras men som inte räknas som fastighet bör väl bli inventarier om den ekonomiska livslängden är längre än 3 år. Anpassning av lokaler har åtminstone tidigare kunnat dras av som kostnad genom det utvidgade reparationsbegreppet men det beror ju även på hur bolaget ser ut och om dom tål den kostnaden. Alltså om eget kapital är tillräckligt... Lycka till!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Om ni vill försöka göra direktavdrag med det motiv du anger , att åtgärderna kan anses sakna bestående värde, bör du kontrollera den möjligheten med skatteverket i förväg
Mikael
Camilla35
MEDLEM


Stort tack för ditt svar. Jag har skickat till skatteverket för att kolla vad de säger om det.