Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Bokföringshjälp
UTFORSKARE

Hej

Hej

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej!
För att kunna deklarera och skapa årsredovisning samt för att få ut de rapporter som krävs i samband med detta så rekommenderar vi tillvalet Visma Deklaration/Årsavslut vilket också, som du redan vet, medför en extra kostnad. Vi vill inte att du ska känna att vi tvingar på dig något som du inte har behov av men samtidigt så hjälper tillvalsmodulen dig att minimera risken för misstag samt effektiviserar ditt arbete med årsavslutet. 


Tillvalet är ett hjälpmedel som underlättar för dig att rapportera korrekta uppgifter till Skatteverket och Bolagsverket. All bokföring förs över direkt till tjänsten och du får även hjälp med att bokföra årets resultat automatiskt vilket bara är några exempel på den automatik som effektiviserar arbetet med årsavslutet. 


Vill du ändå hantera detta manuellt så kan du få hjälp av våra olika bokföringsförslag för att skapa en manuell verifikation och bokföra årets resultat/boka om föregående års resultat så att din bokföring stämmer.

Här kan du läsa om hur du bokför årets resultat 

Här kan du läsa om hur du bokför föregående års resultat


När det kommer till rapportering av deklarationen till Skatteverket och inlämning av årsredovisning till Bolagsverket så räcker det inte med en PDF-fil över dina verifikationer utan då krävs det att man har ett program som hanterar detta. 


Jag vill även skicka med dig en checklista från vår hemsida med punkter över vad du behöver tänka på i samband med årsavslut och deklaration.

 

Hoppas att denna information kan underlätta för dig och att du är med på att vi inte vill tvinga på dig något utan mer förenkla för dig så rapporteringen blir rätt och riktig. 

 

Önskar dig en fin eftermiddag! /Tinna