Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

veronica11
MEDLEM

Kontantmetoden - eEkonomi

Hej. Ska nu hjälpa en person att göra avstämning var tredje månad. Denne har kvartalsmoms och startade sin enskilda firma i januari 2019 i visma e-economi. Det är faktureringsmetoden inställt där men vi har nu fått reda på att det ska vara kontantmetoden enligt registreringsbeviset från skatteverket. Nu undrar vi om det går bra att byta till kontantmetoden under inställningarna? Är det något vi behöver tänka på innan vi gör det? Mvh veronica
1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej veronica,

Ser att du inte fått svar så här kommer en liten hälsning. Bra att du kontrollerade vilken redovisningsmetod som Skatteverket fastställt i registreringsbeviset. När det gäller att ändra från faktureringsmetoden till kontantmetoden så går det bra att du ändrar själv under Inställningar - Räkenskapsår och IB. 

För andra som läser i tråden vill jag säkerställa att ni alltid kontrollerar vilken redovisningsmetod ni ska använda med Skatteverket eller som Veronica gjorde i registreringsbeviset. På Skatteverkets sida Byte av redovisningsperiod kan man läsa lite mer om ämnet.    

Ha en härlig dag! 
/Kristina