Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
mikael pettersson
NY MEDLEM

Re: Konto 8920 och INK2R/INK2S

...men om du Tatiana har ett annat alternativ än att boka upp skatten som en fordran så låt oss höra, vi är idel öra

Mikael
mikael pettersson
NY MEDLEM

Re: Konto 8920 och INK2R/INK2S

.......och reducera den tidigare beräknade skatten på resultatet

Mikael
stefanhej123456
NY MEDLEM

Re: Konto 8920 och INK2R/INK2S

Den enda slutsats jag kan dra är att det är dags att anlita en redovisningskonsult framöver, speciellt då det enda Visma supporten gjorde var att hänvisa till detta forum. Tack ändå för att ni tog er tid!
Tatiana
NY MEDLEM

Re: Konto 8920 och INK2R/INK2S

Jag upplevde en gång samma situation som du beskrev.  Vi gjorde rättelse i bokföringen som avsåg föregående år. Sedan bokfördes beslutet avs slutliga skatten  (som var större än den borde ha varit)och då uppstod fordran som bokfördes på konto 1640, men inget kostnadskonto (8920) var iblandat. 

Därför ställde jag min fråga - gjorde du rättelse i bokföringen och sedan kom SKV:s beslut om slutliga skatten för föregående år (beslut  gällde större belopp än det borde ha varit?). Hur var hela förloppet? Eller upptäckte du fel och rättade bokföringen, sedan skickade du ansökan om rättelse tidigare, innan beslut om slutliga skatten fattades. Och beslutet  avs föregående årets skatt som kom var korrekt tack vare din ansökan? Om det var så då innehåller MIkaels svar på din fråga redan förklaring.

Du skriver att rättelse avsåg flera inkomstår vilket innebär att tidigare SKV:S beslut om slutlig bolagsskatt var redan bokförda. Som jag förstår har du bokfört hela beloppet på 1640/8920. Stämmer det?