Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Kontoutrag egna utlägg - eEkonomi

Hej,
Jag bokför de flesta inköp jag gör i enskild firma som egna insättningar på konto 2018 eftersom jag oftast betalar med kort kopplat till mitt privata konto. Behöver jag skriva ut varje transaktion från min internetbank och redovisa tillsammans med faktura/kvitto på verifikationen?
Eller räcker det att man tar ut ett kontoutdrag årligen på det privata bankkontot och bockar av mot utgifterna? Som det är nu skriver jag ut en sida för varje transaktion men det känns lite överflödigt på något sätt. (Osäker på om det överhuvudtaget är ett godkänt underlag att göra så?)

mvh
Petter Andersson
3 SVAR 3

Re: Kontoutrag egna utlägg - eEkonomi

Du behöver inte styrka dina utlägg med kontoutdrag på ditt privata konto - kvitto firman får är tillräckligt underlag för bokföring


Se det ur verksamhetens prespektiv.


Kvitto/faktura kostnadsförs i firman.

Om kvittot/fakturan inte betalats med firmans egna medel har firman en skuld till någon - i detta fall dig som då gör en egen insats i firman (konto 2018).

Det finns inget krav att du privat måste visa varifrån pengarna kommer som du lagt ut för firmans räkning, det är däremot firman som i sin bokföring ska visa hur den har finansierat sina inköp - annat än i de fall beloppen blir betydande och du måste styrka hur du fått ihop betydande belopp.

Mikael Pettersson
NY MEDLEM

Re: Kontoutrag egna utlägg - eEkonomi

Tack för svaret! Menar du att faktura räcker som underlag? Måste jag inte styrka att betalning skett på något sätt?

Re: Kontoutrag egna utlägg - eEkonomi

Faktura räcker som underlag och bekräftelse på en betalning. Vill någon i efterhand kontrollera en sådan uppgift finns kontoutdrag att visa upp som styrker betalningen.

Mikael