Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kostnader före momsregistrering i AB

Hej!

Om ett aktiebolag är registrerat hos Bolagsverket ett datum, men momsregistreringen är ett senare datum - när kan jag då börja bokföra kostnader och dra av moms?

Från bolagsregistreringsdatum eller från momsregistreringsdatum? Eller från bildandedatum?

Ytterligare en fråga:
Vad är skillnaden på "Registrerat" och "Registreringsdatum"? Om man kollar bolaget så står det ett datum på "Registrerat" och ett annat (senare) datum på "Registreringsdatum".

/Marie
2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Du kan börja bokföra från bolagets bildande - bolagsverkets datum.
När du lämnar första momsdeklarationen skriver du ett brev - skriver även ut en huvudbok av kontot för ingående moms som du bifogar brevet - och redogör för hur du bokfört, öppet yrkande till skatteverket, så avgör skatteverket om de godtar din deklaration eller ej och tar inte ut något skattetillägg för det fall de inte delar din uppfattning.

Mikael

När du registrerade Ab för moms angav du en startdatum för när momspliktig verksamhet skulle påbörjas. Om skatteverket inte sagt något är det detta datum som gäller för när du kan lyfta moms i ab:et. 

Men du kan alltid göra som Mikael skriver yrka på ett avdrag och göra det öppet(meddela i info rutan eller skicka brev/mejl till skatteverket) och låta Skatteverket avgöra frågan.