Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Rätta dokumenttyp på verifikation

Hej,

Såg att jag för några veckor sedan råkat använda dokumenttypen "inköp mot kvitto" i samband med ett eget uttag. Behöver jag rätta detta genom att skapa korrigeringsverifikation och bokföra om eller är det ett mindre fel som man kan leva med så att säga? Kan felet ställa till något senare, t ex i samband med momsredovisning eller deklaration?

Är även återigen lite kritiskt till att man inte på ett enkelt sätt verkar kunna justera sådana här småsaker i efterhand utan måste gå via korrigeringsverifikationer.

4 SVAR 4
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej,

När du ser dokumenttypen inköp mot kvitto i din verifikationslista så står det så om man under kassa- och bankhändelse har valt bokföringshändelse inköp mot kvitto.
Vad valde du därefter?  Mot vilka konton har du bokfört din verifikation?

Det viktiga är inte vilken dokumenttyp som användes utan om händelsen är korrekt bokförd i övrigt. Vad avsåg detta uttag?

När en händelse är bokförd  så är det alltid endast genom en korrigeringsverifikation det måste åtgärdas, endast i enstaka fall kan man gå in och ändra direkt på verifikationen.
Om och när en verifikation går att ändra kan du läsa om i Ändra preliminära verifikationer»

Återkom gärna med hur den har bokförts och vad den avsåg så blir det lättare att avgöra om du behöver skapa en korrigeringsverifikation.

Ha en fin dag!
/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för svar. Konteringen är inte fel utan det enda som blev fel är att jag råkade använda felaktig dokumenttyp. Så jag undrar framförallt bara om just det felvalet kan ställa till något senare eller om man kan strunta i det.

Tack för länken, men jag tror inte jag behöver läsa om när det går att ändra, det märks ju när man arbetar i programmet. Tycker kanske att ändra dokumenttyp kunde vara ett sådant enstaka fall när man borde kunna ändra i efterhand utan att skapa korr. verifikation. Men det finns kanske någon bra förklaring till det.
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej igen,

Dokumenttypen ska inte ställa till det för dig framöver.
Den är tänkt att kunna hjälpa dig att sortera ditt urval/vy när du arbetar under bokföring och verifikationer. I övrigt så påverkar den ej din bokföring.

/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Okej, tack för svar.