Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Revisorn kräver plusgiroavi för varje verifikation i pärmen - eEkonomi

Hej!

Jag sköter bokföringen i en större ideell förening och har nu räkenskaperna för 2018 hos revisorerna (som inte är revisorer till yrket utan "vanliga" föreningsmedlemmar). Nu har jag stött på patrull då jag inte är överens med en av revisorerna avseende en komplettering som begärs.

Det hela gäller verifikationerna , jag har givetvis en verifikation för varje affärshändelse i en pärm där underlaget för en verifikation består av exempelvis en betald faktura som märks med verifikationsnummer och stämplas med en konteringsstämpel som fylls i. Varje insättning på plusgirokontot styrks med en plusgiroavi som märks med verifikationsnummer och konteringsstämlas. Nu kräver revisorn, den ena, att jag skall komplettera med samtliga plusgiroavier till samtliga verifikationer. Alltså vill revisorn att jag sätter in en plusgiroavi tillsammans med den betalda fakturan. Jag har bifogat ett komplett kontoutdrag innehållande samtliga kontohändelser som skett under räkenskapsåret, tillsammans med årsredovisningen med verifikationslista, huvudbok, saldolista etc. Bokför i vissa e-ekonomi.

Måste jag verkligen ha med alla plusgiroavier (som avser betalningar från kontot) i pärmen? Alla som avser insättning på plusgirot finns med tillsammans med respektive verifikation.

Det blir väldigt mycket mer papper och ofta innehåller en plusgiroavi flera affärshändelser vilket skulle innebära att samma avi skulle kopieras och finnas i flera verifikationer, vilket känns rörigt.

Hoppas jag gjort mig förstådd!
3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Självklart är det ett orimligt krav! Det räcker utmärkt om du tillsammans med de verifikationer du har lägger in en total lista från banken med samtliga insättningar. De finns ju där i datumordning och revisorn kan enkelt själv kontrollera att de inbetalningar du har bokfört verkligen har hamnat på kontot. Dessutom skulle ju inte balansen stämma vid bokslut om de insättningar du har bokfört hade hamnat i nån annan ficka. 
Stå på dig!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det är styrelsen som avger räkenskaperna för revision inte du personligen.
Rådfråga styrelsen först och se vad de tycker. När du kan verifiera - styrka - det utgående saldot på kontot och dessutom genom en utskrift av huvudboken som du visar som jämförelse med kontoutdraget styrka att samtliga transaktioner är korrekt bokförda.
Därefter får styrelsen ta ställning till revisorns krav.

Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar

om det gäller utbetalningar borde Betalningsjournalen räcka, den visar ju varje betalning, summa och vilken faktura som avses.