Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

leverantörs frågor

hej jan är ny i detta e-ekonomi har scannat fakturor som har lagt sig i leverantör fakturor, eftersom jag inte viste hur jag ska hantera de, så har jag betalat från bankkonto, nu märker jag jag har nästan 95 000 leverantörs skuld men jag har betalat de jag är inte skyldig, hur ska jag göra för att plocka de från systemet och inte påverka bokföringen.

1 SVAR 1
Joachim E
MODERATOR

Hej

Om vi börjar med hur du skall hantera det i fortsättningen så gör du som du gjort tidigare att du scannar fakturorna så att de lägger sig under leverantörsfakturor där du bokför själva fakturan.

När du sedan betalar fakturan och får in betalingen under kassa och bankhändelser så skall du matcha betalningen som genomförts med den inscannade och bokförda fakturan. I många fall så hittar systemet själv rätt faktura att matcha mot. I de fall systemet inte hittar fakturan så hanterar du det som på bilden nedan.Frågan är hur du har bokfört betalningarna när du gjorde bokföringen av dem från kassa och bankhändelser. Skulle behöva veta om du bokfört betalningarna mot konto 2440 eller om du bokfört dem mot de kostnadskonton som inköpen avser?

återkom gärna med den informationen så kan vi reda ut hur du skall hantera den lverantörsskuld som finns kvar.

Önskar dig en fortsatt fin dag
Joachim