Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

JenCam
MEDLEM

Dra sjukfrånvaro innevarande månad

Hej,

 

Hur gör man för att dra frånvaro innevarande månad? I vårt tidigare löneprogram var det bara en bock att klicka i men hitta inte i Lön Smart.

 

 

1 SVAR 1
Agnes Ohrling
COMMUNITY MANAGER

Hej @JenCam !

 

Tack för att du skriver in. 🙂 

 

För att kunna dra frånvaro från innevarande månad så behöver du lägga in det manuellt direkt i lönekörnigen. Det finns alltså ingen ruta att bocka i för att det ska göras automatiskt. Anledningen till detta är att alla avvikelser registreras som en företagsinställning och att du i företagsinsällningarna endast kan välja mellan föregående period eller bruten period t.ex. 15-16. Löneperioden kan du välja att ställa in som innevarande i företagsinställningarna men alltså inte avvikelserna. Så, för att registrera sjukfrånvaro för innevarande period går du in på lönekörningen det gäller. Därefter lägger du till lönearten Sjuk och justerar datumen manuellt för att matcha frånvaron. Därefter klickar du på Spara. 

 

Värt att notera är att frånvaro för innevarande månad inte kan registreras direkt i kalendern då kalendern lyssnar på företagsinsällningarna. Så alltså endast via lönekörningen när det kommer till frånvaro för innevarande månad. 

 

Jag hoppas detta hjälpte dig i din fråga. Du är varmt välkommen att höra av dig i tråden igen om du har några ytterligare funderingar. 

 

/Agnes 

 

 

Hittar du ett inlägg som du gillar eller som har hjälpt dig? Ge det en like eller markera det som en 'Godkänd lösning' för att sprida vidare kunskapen till andra användare här i forumet 🙂