Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Lisa_Boiardt_
MEDLEM

FORA månadsrapportering när en arbetare slutar

Hej, en anställd har slutdatum 240107.

för mars rapportering borde inte personen dyka upp, vilket den gör som "0kr"?

vad mer ska man göra än att: ha slutdatum på flik 2, gå till flik 6 rapportering och bocka ur ansluten arbetare och ange t om 240107. och sen avaktivera personen på flik 2?

ska man göra ovan steg INNAN rapportering för sista lönen, eller ska man göra det efter, som nu, till marsrapportering?

 

 

 

5 SVAR 5
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Lisa_Boiardt_ 

Tack för att du kontaktar oss. 

 

Det är helt i sin ordning att den anställda kommer med på mars månadsrapportering eftersom den anställdas slutdatum är 2024-01-07. 
 

När en anställd slutar måste du manuellt avsluta Fora så att vi kan inkludera "slutatdatum" i filen som skickas till Fora. Om det finns ett specificerat datum för avslutet av anställningen, inkluderar vi den anställde i Foras månadsrapport två månader efter det angivna datumet. Detta görs för att säkerställa att slutlönen och andra relevanta uppgifter rapporteras korrekt till Fora.
 

Så här ser arbetsgången ut idag:
 

För arbetare behöver du avsluta månadsrapporteringen till Fora.

  1. Välj Personal - Anställda.
  2. Markera den anställde i listan och välj fliken Rapportering.
  3. Ta bort markeringen vid Ansluten arbetare vid fältet Fora månadsrapportering.
  4. Ange slutdatum i fältet Gäller t o m i dialogrutan som öppnas.
  5. Klicka på OK.

För tjänstemän behöver du inte avsluta rapporteringen till Fora. Det görs automatiskt när du markerar den anställde som avslutad i anställningsregistret.

 

Hoppas detta hjälper dig och annars annars återkom så hjälps vi åt. 

/Tinna

AmmiHRS
MEDLEM

Detsamma gäller 65+ som är märkt som ej Fora från tex 2024-01-01 så kommer dom med iaf i rapportunderlagen.

Måste alltså manuellt sitta och bocka av vid månadsrapporteringen? Känns konstigt att den inte hämtar inställningarna från anställningsregistret...

Hej @AmmiHRS 

 

Tack för att du hör av dig till oss. 

 

Alla arbetare oavsett om de är över eller under 65 år ska vara markerade för Fora på Fliken 6 Rapportering. Företaget du gör lön åt måste själva veta om det finns en överenskommelse om fortsatt intjänande av tjänstepension. Då ska något/båda kompletterande fält markeras i programmet.

 

Man behöver alltså inte avmarkerade en anställd som fyllt 65 år och som inte längre ska ha Fora utan ska de fortsätta tjäna in så ska kompletterande fält också markeras.

 

Ha en fin dag

/Tinna

 

Hej igen

 

Men tycker att dom 65+ det gäller står kvar som Fora och inget av alt för ev avtalat om förlängt avtal är markerade i anställningsregistret. Trots det kommer dom med i sammanställningen för månadsrapporteringen till Fora. Jag måste då kolla och manuellt avmarkera dom det gäller annars kommer dom med i rapporteringsfilen till Fora. Dom borde i min mening inte komma upp i sammanställningen...eller? 🤔

 

// Ammi

Min uppfattning är att vi nu inte behöver hålla reda på detta, utan alla med lön som arbetare ska vara med. Antar att Fora tar bort de som inte ska vara med sedan.