Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Anette29
MEDLEM

Flera kollektivavtal

Våra arbetsplatser tillhör olika kollektivavtal, Byggnads och Väg & Ban.
Jag har lagt upp de olika ATF:en på dagtids- respektive tvåskiftsarbete. Men mitt problem är att en anställd kan vara på flera arbetsplatser under samma månad. Hur kan jag registrera hans timmar så programmet räknar rätt ATF och det ska ju även bli rätt när jag rapporterar Lösen. Hoppas ni förstår min fråga.

1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej,

Jag tror att jag har tolkat din fråga rätt och programmet kommer ej förstå detta.
Det är idag i lön 600 inte möjligt att fördela en anställd på två olika skiftesformer för avsättningen till arbetstidsförkortningens tidbank. Utan där hade jag valt den skiftesformen som den anställde tillhör till den större delen av sin tid.
Sen med tanke på inrapporteringen till Byggnads så är det inställningen på lönearterna som avgör om beloppet och värdet ska tas med eller ej.
Där redovisar man ju arbetade timmar och månadslön vid heltid.
I ert fall hade ju ni fått redovisa endast den delen av timmarna som då ligger mot Byggavtalet och ändra värdena manuellt här alternativet fått kopiera den lönearten ni använder tex 1101 månadslön och på den nya kopian 11011 då avmarkera den lönearten för just denna rapport.
Då hade ni fått fördela månadslönen på två rader vid utbetalning en för byggdelen och en för väg- och ban , men det känns inte som ett bra alternativ.

Tyvärr blir det nog manuell hantering av detta för er del som kommer bli den bästa lösningen.

Ha en fin dag!
/Cecilia