Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Camilla35
MEDLEM

Förmån Bil

Hej,

Kan man skaffa förmånsbil och endast förmånbeskattas i ett bolag? Ägaren i bolaget plockar inte ut någon lön men vill skaffa en leasingbil och endast förmånbeskattas. Är det ok när man inte plockar ut lön i bolaget?

2 SVAR 2
CarinaEsp
CHAMPION

Visst går det att göra så, men eftersom det inte plockas ut någon lön så har du inte möjlighet att göra skatteavdrag på förmånen. 

Det bästa är i så fall att även betala ut en liten lön så att skatteavdrag kan göras. Man får göra lite beräkningar och testa sig fram eftersom det inte räcker att ge en lön som täcker skatten på bilförmånen, det måste även täcka skatten på själva lönen.

 

Att tänka på är också att bilen måste användas minst 100 mil i tjänsten för att bilkostnaderna ska vara avdragsgilla i företaget.

Annika36
UTFORSKARE

Vi har löst det det så att ägaren tar ut sin huvudsakliga lön i ett annat bolag och har tjänstebilen i ett företag som han tar ut mycket lite lön ur. Förmånen betalas med nettoavdrag och det som inte lönen täcker betalar han in till företaget varje månad med en stående överföring. Optimalt eller inte - vet ej men det funkar.