Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Lenasekonomi
MEDLEM

Personal som slutat i Lön Anställd

Vad händer när en anställd har slutat? Hur länge kan de hitta information i appen? Med tanke på att ingen info finns på lönebesked kanske de vill kunna kolla att kontrolluppgifter stämmer.

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Appen blir oanvändbar efter första synkroniseringen efter att du satt en bock i rutan "Har slutat". Markerar du "Har slutat" idag så kan den anställde använda appen ända tills du skapar nästa lönekörning, om du inte gör en manuell synkronisering innan.
Lenasekonomi
MEDLEM

Så med andra ord, säljer ni en tjänst som KRÄVER att alla anställda har en dator och skrivare? De kan inte följa sin ackumulerade inkomst/skatt och allt försvinner när de slutar? Hur ska de kunna kolla sina kontrolluppgifter? Arbetsgivarintyg? Följer det här verkligen alla lagar?

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej lenasekonomi,

När man har en anställd som har slutat och man då avaktiverar tjänsten Visma Lön Anställd eller Mitt lönebesked så är det så att den anställde inte längre har tillgång till den informationen som finns i tjänsten/appen.
Det står i vår skrivna hjälp att det blir så och att vi rekommenderar att man skriver ut dem först eller att löneadministratören kan skriva ut dem även när den anställde inte längre har tillgång till detta.
Har jag som anställd en dator men ingen skrivare kan jag välja att spara ned dem i pdf format på sitt skrivbord och har jag ingen dator utan använder tex Ipad eller smartphone kan jag ta ett skrämklipp utav de lönebesked som intresserar mig tex senaste årets.

Vad som gäller för tjänsten kan du läsa om i våra Licens - och avtalsvillkor och under Särskilda villkor för internettjänster.

Ha en fin dag!
/Cecilia