Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

lnyberg1
MEDLEM

Utbetalning av slutlön

Hej

Jag ska betala ut slutlön till en anställd som slutade 2024-03-31. Jag har lagt in raden Semester - ersättning och valt Semesterersättning vid slutlön. När jag sedan låser lönekörningen och tar ut en semesterlöneskuldslista per 2024-03-31 så står det att bolagets skuld till den anställde är 0. Men det stämmer ju inte då slutlönen betalas ut först 2024-04-25. Vad har jag gjort för fel?

3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @lnyberg1 

 

Tack för att du skriver till oss. 

 

När du använder snabbvalet Semester, ersättning och markera Semesterersättning vid slutlön kommer ditt löneprogram att betala ut betalda, sparade och intjänade semesterdagar fram till det datum du satt som "slutatdatum" på fliken 2 Anställning. 

 

Programmet kommer lägga in summan på löneart 9103 - Semesterersättning, engångsskatt. Här får du i samband med lönekörningen möjlighet att klicka på Skriv ut om du vill skriva ut den detaljerade semesterersättningen. Observera att den detaljerade semesterersättningen inte kan tas fram i efterhand när lönekörningen är låst.

 

I ditt fall skulle jag säga att det låter som om du redan har betalat ut all semester men för att vara på den säkra sidan rekommenderar jag att du slår en signal till supporten för vidare felsökning.

 

Välkommen att kontakta supporten

/Tinna

Hej

Men jag har ju inte betalat ut semestern? Den ska betalas ut först den 25 april som jag skrev ovan.

Hej @lnyberg1 

 

Programmet kan inte nolla ut semesterskulden själv och om du inte har bockat i att den anställda har slutat och att semesterersättningen är utbetalad så har jag svårt att avgöra vad det är som har blivit fel hos dig. Det bästa är om du slår en signal till supporten som få felsöka tillsammans med dig. 

 

Uppdatera mig gärna sedan så jag vet att det har löst sig för dig. 

Välkommen att kontakta supporten

 

/Tinna