Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Josefine Johansson MODERATOR ‎2022-11-23 14:19 )
  • 2 Svar
  • 0 gilla
  • 1657 Visningar

Den 1 april 2020 förändrades vissa regler vad det gäller försäljning av varor till konsumenter i Norge. 

 

Tidigare har import av varor av lägre värde dvs varor under 3000 NOK inklusive frakt varit befriade från moms och tull men nu ska de norska köparna betala moms från första kronan.  

 

I Norge fanns tidigare ett system som kallats VOES (VAT on Electroinic Services), detta system var till för utländska bolag som skulle deklarera norsk moms på försäljning av elektroniska tjänster till köpare i Norge. Detta system har utvidgats och därmed ändrat namn till VOEC (VAT on E-commerce). Numera kan både försäljning av elektroniska tjänster och varor av lägre värde deklareras här. Det innebär att säljare utanför Norge kan välja att registrera sig i VOEC eller norska MVA-registret för att förenkla för sina kunder, om försäljning av varor med ett värde under 3000 NOK görs.

 

Mer information finns på

Grensetjansten.com

Skatteetaten.no

Kommentarer

Hejsan. 

Läste det här och blev intresserad och hittade då ett skrivfel i den sista meningen. Där skriver du "Det innebär att säljare utanför Norge ska registrera sig i VOEC eller norska MVA-registret om försäljning av varor med ett värde under 3000 NOK görs." vilket är fel. Man kan registrera sig där för att förenkla för köparna som då slipper betala moms till tullen, det är inte tvingande. Men det krånglar ju till det för säljaren så man kan undra vilka som vill göra det. 

Framgick när jag kollade på grensetjansten.com... tyckte det verkade mystisk om man var tvingad, vilket man då inte är...

 

 

Josefine Johansson
MODERATOR

Hej!

 

Tack för att du uppmärksammade detta och för din input. Vi har nu uppdaterat nyheten så att det är lite tydligare gällande att detta är frivilligt och inget krav. 

Ha det fint!

 

Josefine