Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej @HAK__1 Jag har läst chatten mellan dig och min kollega och vad jag förstår så har du tagit bort lönekörningen men har bankhändelsen kvar och då får du köra på den lösning min kollega hjälpte dig med. Hade du haft kvar lönekörningen hade vi självklart rekommenderat dig att göra rättningen på nästkommande lönekörning enligt hjälpavsnittet du fick av mig tidigare. Hör gärna av dig sedan så jag vet att du löst det. //Tinna
Hej, Vi har upptäckt att kontoutdragen från Swedbank/Sparbankerna är försenat och har ej importerats till Visma eEkonomi. Vi undersöker detta och återkommer i tråden vid mer information och när kontoutdraget importerats. /Victor J Vill du få mejluppdateringar? Prenumerera enkelt genom att logga in, klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj "Prenumerera." För löpande information om produktincidenter, gå till Driftinfo-fliken och prenumerera via de tre prickarna till höger.
Om du krediterar fakturan utan moms och gör en ny med moms är det mellanskillnaden som kunden ska betala. Om kunden inte har betalat den ursprungliga fakturan utan moms skriver du på den nya fakturan med moms att denna ersätter den som var utan moms, och då ska kunden betala hela beloppet inkl moms.
Hej @Nellie 123 Tack för att du kontaktar oss Jag misstänker att du förmodligen har inställningen "Privatperson" i kundregistret på kunden IPT Sverige AB. Då blir priserna inklusive moms om du inte har bocka i inställningen "Visa priser exkl. moms för privatpersoner" under Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter. Hör gärna av dig så jag får veta att du har hittat var skillnaden beror på och om du vill att vi kikar tillsammans är du alltid välkommen att kontakta supporten så hjälps vi åt. Ha en fin dag. /Tinna
Hej, Vi har upptäckt att kontoutdragen från Nordea är försenat och har ej importerats till Visma eEkonomi. Vi undersöker detta och återkommer i tråden vid mer information och när kontoutdraget importerats. /Victor J Vill du få mejluppdateringar? Prenumerera enkelt genom att logga in, klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj "Prenumerera." För löpande information om produktincidenter, gå till Driftinfo-fliken och prenumerera via de tre prickarna till höger.
Awesome
Genvägar