Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2023-01-02 09:45 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 3736 Visningar

Ingående balanser är de saldon som du har på dina balanskonton vid bokföringsårets början. Dessa uppgifter kommer från vad kontona hade för värde vid föregående års slut, det vill säga de utgående balanserna.

 

När du skapar ett nytt bokföringsår i Visma Administration förs de ingående balanserna över med automatik.

Hur blir det om du gör någon ändring i det gamla året?

Du behöver inte längre tänka på att uppdatera de ingående balanserna manuellt när en förändring skett på det gamla bokföringsåret för det sker med automatik. Du hittar inställningen under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Bokföring, fliken Grunduppgifter och Överför UB till IB automatisktFunktionen går att stänga av om du vill fortsätta med att uppdatera de ingående balanserna manuellt.

 

Vill du ange de ingående balanserna manuellt kan du självklart göra det och även det görs under Bokföring - Ingående balans. Men istället för att använda Överför UB från föregående år knappar du själv in siffrorna på respektive konto. Du registrerar allt som ska läggas in i Debet utan minustecken och allt som ska läggas i Kredit med minustecken. När alla de ingående balanserna är inlagda ska summan för företaget totalt vara noll. 

 

Vill du spara ner vyn du ser under Bokföring - Ingående balans väljer du att högerklicka på tabellen och Kopiera/Exportera tabellinnehåll och sedan tar du Exportera till fil. Här kan du också ta bort någon kolumn om den inte är relevant för just ditt företag. 

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 23-01-02