Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2022-05-16 17:14 )
  • 2 Svar
  • 4 gilla
  • 2613 Visningar

En fråga som vi får till vår support främst i samband med årsavslut är hur man får ut en rapport i programmet för de kunder som man sålt mest till. Med hjälp av en utskrift från programmet kan du sedan fortsätta redigera den i Excel för att få sorteringen som du vill.


Vi börjar med att leta upp en utskrift som visar omsättningen för kund. Under Utskrifter - Statistik väljer jag utskriften Kundstatistik, omsättning. Om jag har många kunder i mitt register kan det vara en bra idé att begränsa antalet i utskriften via urvalen, läs mer om hur du gör urval på utskrifterna i vårt hjälpavsnitt Sökvillkor.

 

Jag väljer perioden och klickar sedan på Fil nere i mitten i dialogrutan. Jag får nu välja att spara den som en excelfil.

 

Nu är det dags för att sortera filen enligt dina önskemål!

  • Öppna upp Excelfilen och markera allt i filen. Välj därefter Sortera och filtrera - Anpassad sortering uppe till höger:
    Anpassa sortering.jpg
  • Välj att sortera på den kolumn där omsättningen framgår, i mitt fall kolumn D  :
    Sortera.jpg

När du väljer Ok kommer kunderna sorteras så att du ser de kunder med störst omsättning till den minsta omsättningen.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-05-16

 

Kommentarer
Lena E Beab
UTFORSKARE

Hm... måste man verkligen behöva gå genom excel för att få en sådan utskrift? Borde det inte finnas i programmet? Det är ju en ofta förekommande fråga. I alla fall hos mig. Hur gör man om man vill göra samma med leverantörerna?

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Lena E Beab!

 

För att få ut listan med sorteringen över kunder med största omsättningen till den minsta är det så här du behöver göra. De finns såklart andra urval du kan göra i programmet för vilken ordning du vill ha och de kan du se på bilden nedan: 

 

2022-04-01 09_30_54-Visma Administration 2000 med Visma Integration - [Startsida].png

Det finns ett användartips även för hur du får fram det för de största leverantörerna - Skriva ut statistik som visar de största leverantörerna. 

 

/Jenny