Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Norell
UTFORSKARE

Tid Smart för hantverkare

Hej, jag har just börjat använda Tid Smart och saknar en del saker, jag använder främst appen.

1. Jag skulle vilja ha en bockruta inne på 'Bilresa' för att registrera 'Servicebil'

2. När man lägger upp en kund vill jag kunna ange fastighetsbeteckning för ROT-avdrag

3. När man klickar på kontakter så listas företag och jag får ändra till personer som jag är mest intresserad av, gärna att valet spars till nästa gång jag öppnar kontakter.

4. I menyn längst ner finns 'Tid, Kvitton, Projekt, Meny' är kvitton ganska ointressant, skulle hellre se ordningen 'Tid, Projekt, Kontakter, Meny'

 

Mvh Stefan

6 SVAR 6
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Stefan!

 

Kul att du använder appen och välkommen till Tid Smart! 

 

Vi tar med dig dina önskemål och synpunkter. Vi har många kunder som arbetar på väldigt skilda sätt i systemet vilket också har påverkat hur exempelvis appen är uppbyggd. Tittar vi på exempelvis kvittohantering så är det en central del för många av våra kunder och behöver därför finnas lätt tillgängligt i appen.

 

När det gäller din fråga om bilresa så kan man i programmet registrera om det gäller privat bil eller en företagsbil genom att man väljer bilen som bilresan avser. Om du inte redan har servicebilen upplagd i systemet behöver du först lägga upp den under Inställningar - Bilar- Register. En fördel med att registrera resor som sker med företagsbilar är även att du kan få ut en digital körjournal genom att du anger mätarinställningen vid registrering.

 

Om du har fler ideer på förbättring får du gärna lämna dessa direkt i Visma Tid Smart via lampan nere till höger i webbgränssnittet.

Hej Joanna, jag var nog lite otydlig i min förfrågan, vi hantverkare brukar ha två taxor, en milersättning vid längre resor, där passar det jättebra med resa/välja bil/ange kilometer, men ofta när man jobbar lokalt så debiterar man ’servicebil’ och det är en fast summa per dag, nu har vi det inlagt som en artikel i eEkonomi så jag får lägga till artikel i appen men skulle vilja att man bara bockar i en bockruta så registreras det fasta priset.

Ni skriver att ni har anpassade lösningar för byggbranchen https://vismaspcs.se/branschlosningar/bygg-och-hantverkare så jag tänkte bara ge lite input hur vi på andra sidan använder programmen.

Jag har tex jobbat som byggnadsarbetare i 20 år och har haft utlägg och redovisat kvitto kanske 2 gånger under den tiden så för mig och troligen de flesta hantverkare känns det tämligen ointressant att ha fokus på kvittohantering i menyn, kanske man i inställningar kunde välja vad man vill se istället, andra saker kan t.ex. vara att raden fakturerbara timmarna tas bort/gömmas som jag ser det, alla våra timmar är/ska vara fakturerbara, annars intern tid, m.m

Med vänlig hälsning, Stefan 

 

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Vi är supertacksamma för all input, vi tar det med oss till framtiden. Gällande servicebilen så hoppas jag att Lisas tips nedan kan hjälpa dig en bit på vägen tills vidare.

Lisa Stenström
UTFORSKARE

Hej Stefan,

 

Vi debiterar också servicebil mot vissa kunder. Jag har därför lagt upp servicebil som en artikel i systemet och valt artikeltyp maskiner/utrustning. På så vis kan rapportören enkelt i samband med tidregistrering och registrering av bilresa scrolla ner och välja "maskin/utrustning" för att därefter välja artikeln "servicebil" och fylla i. Och när du skapar artikeln kan du välja en passande enhet tex dag eller st. Du får således med servicebil på fakturaunderlaget under fakturarubriken "maskiner och utrustning" per dag eller st.

 

Vi har gjort det enkelt för oss och endast skapat en artikel för "alla servicebilar", men ett alternativ skulle kunna vara att lägga upp samtliga servicebilar och döpa efter registreringsnummer för att kunna följa upp respektive servicebil när det kommer till kostnad och intäkt. Men jag läser också att ni har servicebil inlagt i eEkonomi (precis som vi) och då kanske det passar sig att endast ha en artikel med samma artikelnamn/nummer som i eEkonomi. Om ni arbetar med prislistor är den här lösningen toppen då du kan fylla i pris för servicebil per prislista. 

 

Dock håller jag med dig om att det vore toppen om det fanns möjlighet i samband med registrering av körda km att enkelt kunna bocka i en ruta eller dylikt för just servicebil för att få det på fakturaunderlaget tillsammans med registrerade bilresor och km. 

 

Hoppas ändå att detta hjälper dig att lösa problemet tills dess att Visma eventuellt får till den önskade funktionen! 😊

Tack @Lisa Stenström för ett utförligt förslag på lösning! Jag hoppas att den kan hjälpa många användare som har samma behov tills vidare:)

Hej Lisa, tack för ditt engagemang.

Alltså, nu är jag ingen fena på det här och det kanske inte spelar någon roll men när man tar ut en projektrapport tycker jag det känns fel att 'servicebil' hamnar under 'vidarefakturerade inköp', men jag ändrade artikeln nu till 'maskin/utrustning' så får vi se om det känns bättre..