Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändra konto för att bokföra betalning

hej

När vi betalar kundfakturor och leverantörsskulder så autokonterar systemet mot konto 1930, vi vill ha 1958. Kan vi ändra det?

 

Innehållet är verifierat av Visma Spcs 24-05-20

1 SVAR 1
My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan, 

Om jag förstått det rätt så använder du Visma eEkonomi. När du ska bokföra betalning/ inbetalning för en leverantörs/kundfaktura i programmet så kan du välja vilket konto det ska gå emot. Du kan bokföra detta på två sätt men båda har en gemensam nämnare att kontot du vill bokföra mot finns upplagt under InställningarKassa och bankkonton så börja med att lägg till ditt Kassa-eller bankkonto där, du får välja vilket bokföringskonto det ska vara. Tänk på att är det ett företagskonto du lägger upp så måste det vara valt som primärt företagskonto. Primärt företagskonto är det förvalda kontot för kundfakturor och leverantörsfakturor du skapar. Du kommer kunna välja kontot oavsett om du bockar i att detta är primärt eller ej.

När du gjort detta kan du välja att bokföra betalningar och inbetalningar för fakturor på detta kontot. Går du via Kassa och bankhändelser så gör du det först i rullgardinen för Konto, väljer du ditt "nya"  konto för 1958 där så kommer de händelser du matchar och bokför här efter detta bokföras mot detta. Du kan närsom byta tillbaka såklart på samma ställe.  
Bokför du direkt via fakturan genom att klicka på den Åtgärder - Registrera betalning/inbetalning så ändrar du kontot vid rullgardinen för betalt/inbetalt till konto.

Hoppas detta ger svar på din fråga. 🙂 
Ha en fin dag!
/My